Implantaten

Prothese op implantaten

 

 

Naarmate iemand langer zonder tanden en kiezen is, zijn de kaken verder geslonken. En dat geldt met name voor de onderkaak. Hierdoor zit de onderprothese vaak los. Om een nieuwe prothese meer houvast te geven kunnen implantaten worden geplaatst. Hierdoor wordt ook het verder slinken van de kaak tegengegaan.

Een implantaat is een kunstwortel, gemaakt van een speciaal metaal. Deze kunstwortel wordt in het kaakbot aangebracht en zal daarin vastgroeien. Hierop kan een gebitsprothese houvast vinden. Ook kan de tandarts(prothetist), als dat nodig is, hierop een staaf maken waarop de gebitsprothese kan worden vastgeklikt.

Ongeveer 3 maanden na het aanbrengen van de implantaten begint de tandartsprothetist of de tandarts met het maken van de nieuwe boven-en onderprothese.

 

Kroon op een implantaat

 

 

Als een tand of kies ontbreekt of niet geschikt is voor een vulling, biedt een kroon oplossing. De kroon kan het gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Ook wanneer de tand of kies sterk verkleurd of misvormd is, zal een kroon het aanzien van het gebit verbeteren.

De eigen nog gezonde tanden en/of kiezen moeten worden beslepen, voordat er een porseleinen kroon en/of brug overheen wordt geplaatst. Soms blijkt dat de eigen wortels niet gezond genoeg meer zijn om een stabiele basis te vormen voor de kroon en/of brug. Er moet weer naar een nieuwe oplossing gezocht worden.

De kroon wordt op een implantaat, die vastgegroeid is in het kaakbot, vastgeschroefd. De natuurlijke wortel is vervangen door een kunstwortel, het implantaat. Het plaatsen van een implantaat is geen grote ingreep, die bij de implantoloog of kaakchirurg bij u in de buurt uitgevoerd kan worden.

Een implantaat kent vele voordelen. Omdat het implantaat gemaakt is van titanium is de kans klein dat het implantaat zal worden afgestoten door het lichaam. De duurzaamheid van het implantaat is afhankelijk van een goede mondhygiëne. De kroon op een implantaat biedt net zoveel kracht en sterkte als uw natuurlijke tanden. Uw kaak zal niet slinken (in hoogte en dikte afnemen) en uw kaak behoudt zijn eigen contour.

 

De kosten zijn afhankelijk van uw verzekering. In alle gevallen wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voorafgaande aan de behandeling wordt dit verder uitgerekend en besproken.

voor meer informatie klik hier